Képgaléria

Kalózok a könyvtár tengerén- nyári napközis tábor

A gyerekek a tanév befejezése utáni héten egy "kalózhajó fedélzetén" ismerkedhettek a kalózok történetével, életmódjával, szokásaival. Készítettek különböző használati tárgyakat, kiegészítőket, és megsütötték a kalózkenyeret is. Az elkészített kalózkenyér receptje: Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 tk. só, 1/2 cs. szárított élesztő, 1,5-2,5 dl víz, ízlés szerint fűszerek (kakukkfű, bazsalikom). A lisztet, sót, élesztőt, fűszereket szárazon összekeverjük, víz hozzáadásával kenyértésztát dagasztunk. Kelni hagyjuk, majd kisodorjuk. Vékony csíkokra vágjuk, nyársra tekerjük, és parázs felett készre sütjük. Jó étvágyat!


Kattintson a képre a teljes képernyőn való megjelenítéshez!
(Visszatéréshez használja az ESC billentyűt)


Összes album