Iratkozzon fel hírlevelünkre!Keresés az oldalakon

Művelődési központ

Minősített fesztiváljaink- Mórikum, Móri Bornapok

MÓRIKUM Kultúr-Fröccs-Fesztivál - 2018. augusztus 17-20.

 

A programok móri jellegét kiemelve 2010-ben a Mórikum Kultúr-Fröccs-Fesztivál nevet adtuk a rendezvénynek. A fesztivál keretében „MÓRIKUM” névjegy alatt a móri unikumokat (tánccsoportok, énekkarok, zenekarok, művészek, gasztronómia, stb.) gyűjtöttük össze és ismertetjük meg a látogatókkal.

Városunk legemblematikusabb helye, egy barokk műemléki épület, a gyönyörű Lamberg-kastély és a csodálatos akusztikával bíró udvara adott otthont az eseménynek.  

Fontosnak érezzük Mór város hagyományainak, kulturális értékeinek, gasztronómiájának és vendégszeretetének bemutatását, melyhez nagyban hozzájárul a Mórikum Kultúr-Fröccs-Fesztivál. A rendezvény sikerességét a folyamatosan növekedő látogatói létszám is igazolja, akik nemcsak helyből és a kistérségből, hanem szinte az egész országból érkeztek. 

 

 

Móri Bornapok

 

 

 

 

 

Móri Bornapok és XII. Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál- 2018. október 5.- október 8.
Mór egyik legrangosabb rendezvénye, nagy eseménye a szürethez kapcsolódó Móri Bornapok. A programsorozat ideje alatt a város egész területén, számos helyszínen több ezer látogató számára kínálunk rendkívül sokrétű hagyományőrző, kulturális, sport és szórakoztató lehetőséget, emellett az idelátogató hazai és külföldi vendégek megismerkedhetnek a város egyre gazdagodó kulturális értékeivel. A rendezvény értékét mutatja, hogy a 2015. évi Móri Bornapok Népzenei és Néptánc Fesztivál 2015. november 24-én Kiváló Minősítésű Fesztivál rangot kapott a Magyar Fesztiválszövetségtől.
Az idei fesztivál a népzene és a néptánc jegyében zajlik. Látogasson el 2018. október 5.- október 8. között a Móri Bornapokra, ahol borkóstolás, borkirálynőválasztás, kiállítások, koncertek, utcabálok, szüreti felvonulás, népművészeti kirakodóvásár,  gyerekműsorok, sportprogramok és színes forgatag fogadja Önt is!

Bővebb információ: www.moribornapok.hu

 


Tetszett? Ossza meg másokkal is!