Művelődési központ

Nyári Zenei Estek - 2018.

Nyári Zenei Estek - 2018.

Helyszín: Lamberg-kastély parkja, Zenepavilon.
Rossz idő estén az Erzsébet téri Művelődési Ház.
A koncertek kezdési ideje: vasárnap 18 óra.

A Nyári Zenei Estek huszonnégy éve megrendezésre kerülő népszerű rendezvénye intézményünknek. Kellemes környezetben, sokszínű zenei kavalkáddal várjuk a zenekedvelőket.

Június 17. 18 óra     Móri Vegyeskar és a pápai Éneklő Szülők Kara

A Móri Vegyeskar 45 éve van jelen a város kulturális életében.
Mint amatőr művészeti együttes a kóruséneklés értékes hagyományainak továbbvitelét, bemutatását, a közös éneklésben rejlő közösségi, emberi értékek és érzések megőrzését különösen fontosnak tartják. A kórus tevékenységét nem kizárólag Móron, hanem a hozzátartozó járás és a különböző zenei és kóruskapcsolatok kapcsán országosan is végzi.
A kórus a Nyári Zenei Estek rendszeres szereplője. Ezekre a fellépésekre szívesen hív meg baráti kórusokat. Az idén a pápai Éneklő Szülők Karát látja vendégül.

Az Éneklő Szülők Kara 2000 szeptemberében jött létre a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolába járó gyerekek szüleiből. Hazai színtéren különleges énekkarnak számítanak, mivel Magyarországon rajtuk kívül csak egy hasonló felállású kórus működik Budapesten.
Az énekkar vezetője Szatmári F. Péterné Rédei Margitta, aki kórusának rajongásig szeretett vezetője és kiváló szakember.
Az énekkar repertoárja egyházi és világi művekből áll. Minden fellépésük alkalmával igazi örömzenélésben lehet része a közönségnek.
Kiterjedt belföldi és külföldi kóruskapcsolatokkal rendelkeznek. A Móri Vegyeskarral több éve szoros baráti viszonyt ápolnak, több közös fellépésük is volt már.

 

Június 24. 18 óra     Móri Ifjúsági Fúvószenekar és a Móri Mazsorett és Moderntánc Csoport
Helyszín: Lamberg-kastély udvara
A PRO URBE díjas Móri Ifjúsági Fúvószenekar 1981-ben alakult. Célja a német nemzetiségi zenekultúra megőrzése, ápolása, továbbvitele. Tevékenységükkel öregbítik városunk, megyénk, hazánk hírnevét a világban. A repertoár több száz műből áll, melyben megtalálhatók a német nemzetiségi darabokon kívül a zeneirodalom klasszikus és modern művei is.
Karmester és művészeti vezető: Acsai Sándor
A Móri Mazsorett és Moderntánc Csoport 2015 novemberében alakult táncolni vágyó fiatalokból. Mára már 23 fős létszámmal táncolnak, amely 3 mazsorett csoportból áll. Haladó kadet és junior mazsorett csoportjuk az idei versenyszezonban megméretette tudását, ahol nemzetközi szinten bronz minősítést értek el. A táncosok előszeretettel dolgoznak együtt a Móri Ifjúsági Fúvószenekarral.

 

Július 1. 18 óra        Budapest Champagne Trió
- Örökzöld hazai és nemzetközi slágerek -
A trió szeretné a közönséget Eisemann Mihály, Horváth Jenő, Kálmán Imre és Lehár Ferenc műveivel szórakoztatni, hiszen a magyar fülnek mindig is a magyar dallamok lesznek a legkedvesebbek.

Július 8. 18 óra        Szécsi Viktória és Vízi Viktor duett műsora
Szécsi Viktória az Unisex és Akvarell zenekarokban énekelt, Vízi Viktor pedig a Miskolci Illés Emlékzenekar énekese. Körülbelül 2 éve énekelnek közös duetteket, amelynek jelentős része híres musical-részletekből áll, de vannak filmsláger és híres magyar dal feldolgozásaik is.

Július 15. 18 óra      Intermezzo Latin Club
A 2009-ben alakult együttes stílusában a latin pop, latin rock és ska zenét ötvözi.
A csapat megalapítását a latin zene és kultúra iránti vonzalom inspirálta. Fellépéseiken igazi temperamentumos örömzenével találkozhat a közönség. Lélek és szenvedély táplálta határok nélküli zene ez, mely feltölt energiával. Koncertjeiken lüktető ritmusokon, vérpezsdítő dallamokon keresztül élhetik át azt a bizonyos latinos életérzést, melyet előadásmódjuk is hűen tükröz igazi fiesta hangulatot varázsolva a színpadra és a közönség soraiba. Fellépésük kettő az egyben élmény - koncert és buli.
Hitvallásuk „Átadni a latin zenéből eredő életörömöt és energiát mindenkinek, aki megtisztel minket és ellátogat a koncertjeinkre.”

Július 22. 18 óra      Ruff Niki és a Márkosi testvérek (jazz trió)
A trió énekből, zongorából és  ritmus szekcióból áll.
Duóban már 2015 óta játszik együtt Niki és József. A két főiskolás idén végez a székesfehérvári Kodolányi János Főiskola Jazz tanszakán. Tavaly csatlakozott hozzájuk Andris, aki a Liszt Ferenc Zene Akadémia Jazz-dob szakos hallgatója és a Budapest Jazz Club rendszeres fellépője. 
A tagok számos sikert értek már el: Niki lett a 2015-ös Fehérvár hangja különdíjasa. Márkosi József pedig 2017-ben megnyerte a Jazz in the Park nemzetközi verseny legjobb hangszeres zenészének járó díjat.
Szívhez szóló jazz standardeket, valamint fülbemászó dallamokat dolgoznak fel, de a blues, a soul és a pop ötvözete is szerves része dalaiknak. 
Mindannyian tanult zenészek és többféle stílust kedvelnek, folyamatosan bővítik repertoárjukat és szeretik, amit csinálnak.
 

Július 29. 18 óra      Zongorista találkozó
A különleges alkalmi formációként is aposztrofálható Zongorista Találkozót Nagy Szabolcs és Bacsa Gyula zongoraművészek keltették életre a boogie-woogie, valamint a barellhouse és a blues műfaj nyomdokain haladva.
Néhány évvel később egészült ki a csapat Nemes Zoltán zongorista-énekes és - a mindhárom billentyűssel hosszú évek óta folyamatosan együtt dolgozó dobos - Mezőfi István személyével. Az utóbbi években gyakorta csatlakozik a rockabilly és ragtime zongorista, Kertész Bence és az ifjú virtuóz boogie-woogie tehetség, Dániel Balázs is. Az így kialakult produkció - három zongora és dob - quartett felállásban időről-időre elérhető a nagyközönség számára. A már látványában is izgalmas színpadkép különleges koncertélménnyel párosul egy lendületes élő show keretin belül.

 

Augusztus 5. 18 óra Crazy Little Queen Tribute Band
A Crazy Little Queen Tribute Band zenekar nem kisebb céllal alakult meg 2017 nyarán, mint hogy a legendás Queen együttes dalaival örvendeztessék meg a zeneszerető közönséget. Koncertjeiken felcsendülnek a legnagyobb Queen slágerek, mint a Don’t Stop Me Now, a Somebody to Love, a We Are The Champions és természetesen a banda nevét ihlető dal, a Crazy Little Thing Called Love. A koncerteken a zenekar lelkes előadása hamar a hatalmába keríti a közönséget is, így végül nem maradhat el, hogy közösen tapsolunk és táncolunk, valamint együtt énekeljük kedvenc Queen slágrereinket.
A zenekar tagjai: Giorgio - ének, Balikó Tamás - billentyűs hangszerek, vokál, Jurisits Miklós - gitár, vokál, Kajtár Tamás - basszusgitár, Kovács Gergely - dob.

 

Augusztus 12. 18 óra Estelle és Kónyai Tibor duó
Csodás francia sanzonok, olyan nagyszerű előadóktól, mint Edit Piaf, Charles Aznavour, Yves Montand.
Estelle és Kónyai Tibor 2008-ban alapították meg duójukat Sopronban. A jelenleg Berlinben dolgozó és élő, különleges hangú, érzékeny énekesnő, az autentikus népdaléneklés mellett több, különböző műfajban is (jazz, pop, francia sanzon) megmutatja tehetségét, magával ragadó zenei élményt ígérve a hallgatóságnak.

 

Augusztus 26. 18 óra Donautaler Buam
A zenekar története 2013-ig nyúlik vissza, igaz más néven és más felállásban. A Donautaler Buam zenei formáció 2017 júliusában alakult azzal a céllal, hogy ápolja és népszerűsítse a német nemzetiség zenei kultúráját, valamint a népzenének egy különleges műfaját az Oberkrainer stílust.
A tagok lakhelye ugyan távol esik egymástól, de zenei ízlésviláguk egy irányba mutat. Repertoárjukban szerepelnek Dunamenti-sváb polkák, keringők, illetve a német nyelvterületről származó népszerű dallamok. Szívesen játszanak méltán nagy elődök szerzeményeiből, mint a szlovén Slavko Avseniktől, akit az "Oberkrainer" műfaj atyjának is nevez a szakma. Különös ismertetőjegyük, hogy hangszerelésükkel megpróbálják ötvözni az osztrák és a szlovén Oberkrainer, valamint a magyarországi német népzene sajátos vonásait.
A zenekar tagjai: Szabó Ferenc – gitár, Fülöp Gábor – trombita, Fülöp Lajos – basszus, Dósa Attila – harmonika, Mergl Róbert - klarinét.