Kastély, Múzeum

Kerekítsd-gombolyítsd otthon! Karácsonyi ajándékötlet: madárkás dekoráció

Ádvent első hetében itt az ideje a karácsonyi ajándékok elkészítésének. Egy madárkás, magyal leveles dekoráció a nappali dísze lehet, nagyobb testvéreitek, szüleitek, nagyszüleitek is biztosan megörülnek neki. Igazán értékessé a ti kezetek munkája és a készítésére fordított időtök teszi, a hozzávalók pár száz forintból kigazdálkodhatók.

Alapanyagok: vastagabb kartonpapír, fekete-fehér újságpapír vagy régi könyv lapjai, ezüst és aranyszínű dekorációs drót, fehér és világosbarna kartonpapír, piros üveggyöngy, ezüstszínű szalag, tobozos fenyőgally, gyümölcsfaág, gémkapocs, ragasztó.

Eszközök: grafit, világosbarna és piros ceruza,  fekete tűhegyű filc, olló, ragasztópisztoly.

Elkészítés:
Először egy magyal levél és madárka sablont készítsetek! Nem baj, ha eltérnek a képünkön szereplőktől, sőt így lesz egyedi az ajándékotok. Amikor egy vastagabb kartonra megrajzoltátok a sablonokat, vágjátok ki őket! A fehér kartonon a madárkát háromszor, a magyal levelet ötször-hatszor rajzoljátok körbe, majd vágjátok ki az ábrákat! A kismadár  sablonján rajzoljatok egy ívet a csőr vonalától a farktollakig, majd ennek mentén vágjátok szét a sablont! A kisebb részt rajzoljátok fel háromszor világosbarna  kartonpapírra,  majd ezeket is vágjátok ki! Ezeket az íveket ragasszátok fel a kismadarak hátára, csőrüktől a farktollukig! A csőröket és szemeket rajzoljátok meg fekete tűhegyű filccel, grafittal rajzoljatok ívet a szárnyaknak, barnával a farktollakat és a szárnyak alatti részt, piros ceruzával a kis begyeket satírozzátok be! A vastagabb kartonból vágjatok egy 12x12 cm-es négyzetet, majd vonjátok be újságpapírral vagy egy leselejtezett könyv lapjával! Ezüst vagy aranyszínű dekorációs drótból hajlítsatok egy akasztót, amit  ragasztópisztoly segítségével rögzítsetek a kép hátuljára! Egy apró gyümölcsfaágra rögzítsétek dróttal a magyal leveleket és a piros üveggyöngyöket! Az ágacskát, majd a madárkát is ragasszátok a képre, úgy mintha a gallyon álldogálna a vörösbegy. A másik két madárka  gémkapocs lábait is ragasztópisztollyal rögzítsétek, és a fenyőgallyakkal együtt helyezzétek a kép előterébe őket!  Ha egy kicsit ferdén ragasztjátok fel a lábakra a vörösbegyeket, úgy mutatnak, mintha épp fenyőmagokat csipegetnének!  

Várjuk a fotókat az ajándék készítéséről és az elkészült díszről hozzászólásként!

Kép helye: https://i.pinimg.com;