Művelődési központ

Kerekítsd-gombolyítsd otthon! - szivárvány színű egyszarvú

Kerekítsd-gombolyítsd otthon! 

Szivárvány színű egyszarvú

Akik a hétvégén nem tudták programmal ünnepelni a gyermeknapot, még mindig bepótolhatják. Négy héttel ezelőtti posztunkban egy édességgel töltött lovacska közös elkészítésének ötletét osztottuk meg. Ennek színesebb változata a szivárvány színű egyszarvú. A gyerekek imádnak festeni, így kartonlapból se színeset vásároljunk, hadd fessék le azt is ők a kívánt színre!  

Alapanyagok:
fehér kartonlap
kartonpapír guriga
színes és arany csillámos dekorgumik
színes zsírpapírlap
víz- vagy akrilfesték
fa spatula - 2 db;

Eszközök:
olló
ceruza
vékonyhegyű, fekete filc
ragasztó
festőabrosz
ecset
festőtálka;

Elkészítés:
Egy fehér kartonlapra rajzoljátok meg ceruzával az egyszarvútok fejét és nyakát, ügyelve arra, hogy méretében, arányaiban illeszkedjen a gurigához! Terítsétek le a festésre kiválasztott asztalt egy viaszosvászon terítővel, készítsétek elő az akrilfestéket vagy a vízfestéket és a festőtálkában egy kevés vizet! Fessétek le a kívánt színűre a kivágott fejet, a gurigát és a kettévágott fa spatulákat - négy darabot! Amíg száradnak, hajtsatok félbe egy A/4-es méretű színes selyempapírt! A hajtástól mérjétek ki a papírra a guriga hosszát! Az egyszarvú pofijának vágjatok ki kis kört a rózsaszín dekorgumiból! Az aranyszínűből ne csak szarvat, de csepp alakú sörényt és farkincát is vágjatok ki - mint ahogy a többi színes-csillámos dekorgumiból is! Ha megszáradt a fej, vékonyhegyű fekete filccel rajzoljátok meg a szemét és orrocskáját, majd ragasszátok rá a pofit, szarvat és sörényt is! Vágjátok ki a gurigán az egyszarvú nyakának helyét egy csíkban, és húzzátok bele a nyakat! Ragasszátok fel a lábakat, és göngyöljétek a félbehajtott selyempapír oldalai közé az ajándékba szánt cukorkát, csokit, tejkaramellát! Ha szivárványszínű farkincáját is felragasztottátok, akkor el is készült az egyszarvú! Egy is aranyos, de többet is készíthettek egyszerre, ha már úgyis előkerült a festék!

Ezzel a mesés egyszarvúval kívánunk vidám, önfeledt nyarat! Remélem, találkozunk valamelyik nyári táborunkban, és ősztől már nem otthon, hanem velünk együtt tudtok itt, a kastélyban kerekíteni és gombolyítani!

Képek helyei: https://i.pinimg.com