Művelődési központ

Kerekítsd-gombolyítsd otthon - Tavaszváró vakondtúrások

Kerekítsd-gombolyítsd otthon!

Tavaszváró vakondtúrások

A napsütés, a madarak éneke a tavasz közeledtét jelenti. Az éledező gyepen és a frissen ültetett ágyásokban ilyenkor jelenik meg váratlanul egy vagy akár több földkupac, aminek a kertészkedők nem örülnek. De ne feledjétek, az aranyos, kis, fekete bundás állat védett, és dicséretére válik, hogy járatai készítése közben elpusztítja a talajban élő kártevőket!

Annak a vakondtúrásnak, amit a lenti recept segítségével tudtok elkészíteni mindenki - beleértve a leglelkesebb hobbikertészeket is - örülni fog. 

Hozzávalók – 12 darabhoz:

A tésztához:
2 tjás
12 dkg cukr
1 cs vaníliás cukr
1 dl naprafrgó-étolaj
0,8 dl tej
10 dkg liszt
2 dkg kakaó
10 dkg őrölt mandula
3 tk sütőpr
csipet só

A töltelékhez:
20 dkg tejszín
2 tk prcukor
1 cs habfixáló
1 banán vagy 15 dkg eper

Elkészítés:

Keverjétek habosra a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjétek hozzá a tejet és az olajat! Egy másik edényben adjátok a liszthez a kakaót, sütőport, őrölt mandulát és a sót, keverjétek össze, és adjátok a folyékony masszához! A tésztát egyenletesen osszátok el az olajjal kikent muffin sütőformában! Az előmelegített sütőben - elektromos sütő: 180 0C, hőlégkeveréses: 160 0C, gázhőfok: 2-3 - süssétek kb. 25 percig, majd hagyjátok kihűlni!

A krémhez verjétek kemény habbá a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval, majd tegyétek a hűtőbe! Karikázzátok fel keskeny szeletekre a banánt vagy a 15 dkg megmosott és leszárított epret! A kihűlt muffinok belsejét kaparjátok ki egy teáskanállal, és rakjátok ki az aljukat a gyümölcskarikákkal! A sütemény kikapart belsejét morzsoljátok szét, és keverjétek kétharmadát a tejszínhabhoz! Töltsétek meg a krémmel a muffinokat, majd a megmaradt morzsával bőven szórjátok meg a tetejüket! Finomabb, ha pár órát hagyjátok a hűtőben puhulni!

Mielőtt pillanatok alatt elfogynának a mini vakondtúrások, fotózzátok le, és küldjétek el nekünk hozzászólásként a képeket!

cs = csomag
tk = teáskanál