Művelődési központ

Klasszikus Kastélykerti Koncertek - 2024.06.07.

Rohmann Ditta gordonkaművész és Szirtes Edina hegedűművész kamaraformàciója a Klasszikus Kastélykoncertek színpadán, a Lamberg-kastély belső udvarában!

Ez a koncert egy utazás, elsősorban Fiatal hallgatóknak. Utazàs a klasszikus zene vilàgàból indulva, a nèpzenei feldolgozàsokon át, versek èneklésèig, mely közös èneklèsre sarkallják a közönsèget, nem kihagyva az improvizàció varàzslatàt sem.
Ez a műsor elsősorban inspiràlni szeretnè a felnövekvő generàciót, kimozdítva a mindenhonnan hallható zenei világból egy sokkal érzèkenyebb, àrnyaltabb, valamint lelket és szellemet igénybevèvő zenei/művészeti világ felé.
Ezt az hangversenyt az előadók kíváncsisàga ihlette, ahogy hatàrtalanul jàrhatunk a műfajok között, s egyetlen, ami biztos: a hangszer és az énekhang.
A műsoron sajàt darabok mellett klasszikus zenei àtiratok, népzenei ihletettségű darabok szerepelnek gordonka hegedű duóra.

A formáció évek óta koncertezik hangverseny termekben és templomokban, szerènyebb és finomabb Befogadók figyelmèvel kísérve. Soha fel nem adva azt a reményt, hogy milyen ajàndèk lehet a művészet ilyen érzékeny és őszinte áramlása, ahogy nem a műfaji kötöttségek vagy a kiforrott eszköztàr és begyakorolt sikerdarabok előadása a cèl, hanem az inspiráció a hatàrtalan zeneművészet irànt.

Bérletes komolyzenei koncert!
A három előadásos bérlet ára 10 000 Ft.
Helyszíni jegyár: 5 000 Ft (szabad helyek függvényében)
Esőhelyszín: Régi Mozi Épülete (Mór, Lovarda utca 5.)

Bővebb információ a 06 22 407 255-ös telefonszámon.