Művelődési központ

Nyári Zenei Estek - 2019.

Nyári Zenei Estek - 2019.

A Nyári Zenei Estek intézményünk huszonöt éve megrendezésre kerülő,
népszerű rendezvénye. Kellemes környezetben, sokszínű zenei kavalkáddal várjuk a zenekedvelőket.

Helyszín: Lamberg-kastély, Zenepavilon.
Rossz idő esetén az Erzsébet téri Művelődési Ház.
A koncertek kezdési ideje: vasárnap 18 óra.

Június 16. 18 óra
Kákics Együttes

A Kákics népzenei együttest 1997-ben székesfehérvári fiatalok alapították. A kezdetben önmaguk szórakoztatására muzsikáló fiúkat ma már rendszeresen koncertező és táncházazó zenekarként tartják számon a magyar népzene kedvelői.
A hazai és európai műsorok mellett, távolabbi ecuadori, perui és indiai vendégszerepléseket tudhat maga mögött.
A dalokat általában a gyűjtési területükön ismert hangszerekkel kísérik. A pásztorok bőrdudája, a dél-alföldi tekerőlant, a citera, a moldvai tilinka, kaval és sültü – a hagyomány tiszteletét szem előtt tartva – mind illeszkednek a zenekar által képviselt színes kaleidoszkópba.
A zenekar tagjai: Varga Evelin: cimbalom, citera, ének; Csikós Péter: nagybőgő, ütőgardon, dob; Horváth Árpád: hegedű, ének; Lendvai Tibor: bőrduda, tekerőlant, furulyák, ének; Tárnok Ákos: kontra, koboz, ének.

Június 23. 18 óra
Móri Ifjúsági Fúvószenekar és a Móri Mazsorett- és Moderntánccsoport
Helyszín: Lamberg-kastély udvara

A PRO URBE díjas Móri Ifjúsági Fúvószenekar 1981-ben alakult. Célja a német nemzetiségi zenekultúra megőrzése, ápolása, továbbvitele. Tevékenységükkel öregbítik városunk, megyénk, hazánk hírnevét a világban. A repertoár több száz műből áll, melyben a német nemzetiségi darabokon kívül a zeneirodalom klasszikus és modern művei is megtalálhatók.
Karmester és művészeti vezető: Acsai Sándor.                            

A Móri SE Mazsorett Szakosztálya, avagy a Móri Mazsorett- és Moderntánccsoport 2015 óta kulturális színfoltja Mór városának. Városi rendezvényeken előszeretettel adnak műsort a Móri Ifjúsági Fúvószenekar társaságában, de egyre több modern show és twirling koreográfiát mutatnak be mai slágerekre, mind bottal és pom-ponnal egyaránt.
A két versenycsoport remek eredményeket ért el a 2018/2019-es őszi és tavaszi versenyszezon alatt. Rengeteg arany és ezüst minősítéssel tértek haza egy-egy nemzetközi, illetve országos bajnokságról.

Június 30. 18 óra
Ezerjó Nyugdíjas Klub, Móri Vegyeskar, Liederkreis Német Nemzetiségi Kamarakórus

Az Ezerjó Nyugdíjas Egyesület 46 éve működik városunkban. Több hagyományos rendezvényük van, a városi programok rendszeres résztvevői, szereplői. Hagyományápoló munkájuk példaértékű. Német dalkörük 26 éve alakult, ma is sikeresen működik Greskó Gáborné vezetésével. A harmonika kíséretet Gróf Gáborné látja el.

A Móri Vegyeskar évtizedek óta a város ismert kulturális csoportja. Rendszeres szereplői a városi rendezvényeknek, ünnepeknek, így a Nyári Zenei Esteknek is. Gyakran szerepelnek együtt a városban működő kulturális csoportokkal, énekkarokkal.

A Liederkreis Német Nemzetiségi Kamarakórus 2008. június 18-án alakult 15 fővel, Herbák Valéria karvezető lelkes szervező munkája révén. Majd 2011 novemberétől egyesületként működnek. Céljuk a magyarországi és a helyi német nemzetiség dalainak gyűjtése és előadása, ezzel a német népdalkincs megőrzésének, továbbadásának segítése. Emellett egyházi énekeket is tanulnak és közreműködnek a német nyelvű szentmiséken.

Július 7. 18 óra
M.É.Z. - ír, skót népzene


Az együttes 1988-ban alakult, 10 CD és több mint 2300 koncert tanúja a megtett útnak. Ír, skót tradicionális dallamok, balladák, kocsmadalok alkotják a repertoárt, több száz év népzenei kincséből merítve. Az ír kirajzás miatt több Amerikából származó dal is elhangzik egy koncerten. Az első magyar nyelvű ír-skót zenei CD is a zenekarhoz fűződik, ez 1998-ban Hobo-val közösen készült. A M.É.Z. 1993-ban és 1994-ben előzenekara volt a Jethro Tullnak Budapesten. A zenekar háromnegyede az eredeti 1988-as alapítókból áll ma is.

Július 14. 18 óra
Rocket Rollers

A zenekar megalakulásának apropóját egy szomorú esemény, Hank Kerns - aki a Bill Haley féle Commets tagja volt - halála adta. Ugyanis Hank nyugdíjas éveit a zalai dombok között töltötte, ahol az ezredforduló környékén helyi zenészekkel, környékén megalapították és sikerre vitték a Hank and the Hound Dogs nevű formációt. 2012-ben állt először színpadra a Rocket Rollers. Azóta a csapat bejárta az országot, és nívós műsorával sokakat le tudott venni a lábáról. A repertoárban olyan előadók dalai szerepelnek, mint Elvis Presley, Chuck Berry, Little Richard, Brian Setzer vagy a hazai vonatkozású, újhullámos, de megkerülhetetlen Mystery Gang.

Július 21. 18 óra
Pécsi Corazón Flamenco Duó, Bravado Gitár Duó

A Pécsi Corazón Flamenco Duó tagjai az országban egyedülálló módon egy házaspár: Czipfné Berényi Ágnes, Flamenco táncos és Czipf János, Flamenco gitáros. Több, mint 24 éve kötöttek örök esküt és 6 éve dolgoznak közösen. Az együttes megalakulását az a vágy hívta életre, hogy a Flamenco műfajának – melyet 2010-ben az UNESCO az Eszmei Kulturális Világörökség részévé is választott – népszerűsítése mellett közvetítsék azt a szeretetet azt a szeretetet és szenvedélyt, mely az egymáshoz és a Flamencohoz való viszonyukat is jellemzi. Autentikus előadásaikon a temperamentumos spanyol életérzést viszik színpadra látványos formában.

Bravado Gitár Duó
Az akusztikus duó zenei koncepciója főként a latin és flamenco elemekkel díszített gitárzenére épül. Saját kompozícióik mellett helyet kapnak a nagyközönség számára ismert és kedvelt flamenco-popzenéből ismert tánczenei ritmusok, mint például a rumba vagy a tangó. Zenéjükben fontosnak tartják a gitár hangzás autentikus jellegének megőrzését, ezért kizárólag klasszikus szólóhangszereket használnak a játék során. A stílusukra jellemző, hogy teret hagynak az improvizációnak, a pillanatnyi benyomások kifejezésének.
A duó tagjai: Kocziány Tibor és Villuth András.

Július 28. 18 óra
Born Jovi zenekar

A magyar Born Jovi tribute zenekar 2019 elején alakult.  A Born Jovi a koncert repertoárjával repíti vissza a közönséget a '80-as '90-es évekbe. A Def Leppard hangos, de dallamos metáljának és Bruce Springsteen munkásosztálybeli érzékenységének összedolgozásával létrehozta az anyazenekar a hard rock vonzóan melodikus, egyben professzionális változatát, mely hallgatható lett mind a tizenévesek, mind a háziasszonyok számára.  
Tagok: ének: Csákvári László, szólógitár: Gábeli László, basszusgitár: Thury Gábor, dobok: Nagy László, billentyű: Zathureczky Zsombor.

Augusztus 4. 18 óra
Die Lausbuben

A zenekar immár 13 éve szórakoztatja a kedves közönséget szinte minden hétvégén. Fellépéseik alkalmával kizárólag élőben játszanak, továbbá igyekeznek minden zenei igényt kiszolgálni. Több, mint 10 hangszer garantálja a színpadon a változatos zenei megoldásokat. Repertoárjukban megtalálható a hagyományos német fúvószene, oberkrainer, valamint tánc- és szórakoztató zenei dalok, ezzel kínálva minden rendezvényre megfelelő programot, legyen szó bálról, fesztiválról vagy koncertről.

Augusztus 11. 18 óra
The MOJO

A zenekar 2011-ben alakult: Honfi Imre (gitár-ének), Horváth János (gitár-ének), Szabó Tamás (harmonikák-ének) tagokkal. Az eltelt időben egy egyedi hangképen dolgoztak, ami ötvözi magában a blues sokszínűségét, a countryt, de számtalan, a tradicionális műfajoktól eltérő zenei irányzatot is (beat, pop). Az akusztikus hangzás mellet nagy hangsúlyt kap a vokális megszólalás, a többszólamú éneklés. Koncertjeiken számtalan, ritkán alkalmazott hangszert is használnak, mint például: didley-bow, cigarbox, ukulele, harmonetta, basszus és akkordharmonikák, stompbox. A csapat 2014 óta kibővült két zenésszel: Pengő Csaba (basszusgitár, nagybőgő), illetve Mezőfi István (dobok). A csapat rendszeresen turnézik külföldön, többek között megfordul Szlovákiában, Németországban, Dániában, Franciaországban.

Augusztus 25. 18 óra
Gáspár Szilvia Jazz Band

A zenekar 2007-ben alakult. 2009-ben végeztek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakán, amit ugyanezen év májusában koronáztak meg a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében adott sikeres diplomakoncertükkel. Azóta rendszeresen fellépnek és tesznek eleget különféle meghívásoknak, felkéréseknek. Repertoárjuk főleg ismert jazz-örökzöldekből áll, de saját dalokat is előadnak. Műsorukban a jazz hangzásvilága mellett megtalálhatóak a latin, funky és a soul elemei is. A számok többsége saját hangszerelésű, ami egyedi hangzást kölcsönöz a daloknak.