Művelődési központ

Nyári Zenei Estek 2022

Nyári Zenei Estek 2022

Helyszín: Lamberg-kastély parkja, Zenepavilon
Rossz idô esetén az Erzsébet téri Mûvelôdés ház.

A koncertek kezdési ideje: vasárnap 18 óra

Június 26. 18 óra
Lili&Miki Acoustic duó

Repertoárjuk igen sokszínû, jazzes és populáris stílusú mai és régebbi slágereket, örökzöldeket tartalmaz. Hivatásuk fontos része a már-már elfeledett dalok újraélesztése, feldolgozása és a közönséggel való megismertetése. A duó redszeres fellépôje borvacsoráknak, rendezvényeknek, esküvôknek és fesztiváloknak Magyarország-szerte. A minôségi mûsor minden korosztály számára élvezhetô, bárki találhat benne kedvére való dalt.

Július 3. 18 óra
Bajusz zenekar

A Bajusz egy 2019-ben alakult zenekar, mûfaját tekintve francia gyökerekbôl építkezô Manouche Jazz/Gypsy Jazz stílusú, négy tagú formáció. A zenekar az autentikus, eredeti mûfajt egy kicsit szabadabban értelmezi, eszerint a muzsika kicsit pörgôsebb, intenzíven pumpáló és dallamos, a múlt század párizsi utcaképeit idézô, táncos kedvû kocsma-jazz.

Július 10. 18 óra
Seven Houses Gospel Choir & Band

A Seven Houses Gospel Choir (Hét Ház Gospel Kórus) 2011 januárjában alakult a Balatonboglári Evangélikus Egyházközségben Czöndör István lelkész és Gáspár Sándor karnagy vezetésével. Álmodtak az Istennel egy Kórust, mely vonzó lehet a keresô, kutató emberek számára, egy olyan nyitott és befogadó közösséget, mint maga a mûfaj. A kórus 2013. októberében zenekarral
is kiegészült. Mûsorukon a klasszikus spirituálék mellett mai, közismert dalok is szerepelnek. Kórusuk és kis zenekaruk jelenleg 24 taggal mûködik, Gáspár Sándor karnagy vezetésével.

Július 17. 18 óra
Ezerjó Nyugdíjasklub Énekkara, Liederkreis Német Nemzetiségi Kamarakórus

Az Ezerjó Nyugdíjas Egyesületben több mûvészeti csoport tevékenykedik. E program keretében az arany minôsítésû német dalkört hallhatják Greskó Gáborné vezetésével, majd Gróf Gáborné által alapított háromtagú harmonika együttes hangulatos mûsorát élvezheti a közönség. A Liederkreis Német Nemzetiségi Kamarakórus 2008-
ban alakult meg Móron. Céljuk a magyarországi és a helyi német nemzetiség dalait összegyûjteni, elôadni, ezzel is segíteni a német népdalkincs megôrzését és továbbadását. A német nemzetiségi dalok mellett, magyar népdalokat, egyházi énekeket is énekelnek. A kórusvezetô: Wachtlerné Tóth Szilvia, a csoport létszáma 16 fô.

Július 24. 18 óra
Egyszeregyzene

A gyerekek kedvenc, fülbemászó dalaiból készült összeállítás, amit a TV2 Kids csatornán már láthattak a nézôk. Most a legjobb dalokat élôben is meghallgathatják egy vidám gyerekmûsor keretein belül. A két vidám és kedves énekeslány mosolyt csal a gyerekek és a felnôttek arcára egyaránt.

Július 31. 18 óra
Merry Go Round Duo

A 2011-ben alakult duó története a budapesti bárokban kezdôdött, ahonnan hamar kiröppentek és világjárásba kezdtek. Több luxushotel és hajó állandó fellépôivé váltak. Fôbb profiljuk az igényes lounge zene összekomponálása híres, örökzöld vagy éppen mai slágerekkel, de hangos pub zenét is szívesen játszananak. Feldolgozásaik között Gershwintôl kezdve Michael Jacksonon
át Bruno Marsig találhatók dalok. Már saját szerzeményekkel is büszkélkedhetnek, amelyek ezen az estén is elhangoznak - reméljük, mindenki nagy örömére.

Augusztus 7. 18 óra
The Classic Duó

A Megasztárból megismert Bella Levente és a Kowalsky meg a Vega alapító tag Juhász Róbert ütôs duója. A legismertebb
angol nyelvû slágereket hozzák el a közönség számára. Vicces és érdekes köntösbe bújtatva szólalnak meg a mindenki által ismert dallamok két akusztikus gitár és egy énekhang segítségével. Bruno Mars-tól a Beatles-ig, a U2-tól George Michael-ig, vagy Sting-tôl egészen Tina Turnerig érnek a repertoár szálai. Néha simogat, néha táncra hív ez a remek mûsor, ami bármilyen színpadon megállja a helyét a kávéháztól a fôtérig.

Augusztus 14. 18 óra
Pyrgos Görög Zenekar Néptánc Együttes

Görög show & Táncház
Görög táncházi zenés mûsorukkal felelevenítik a görög tájak szépségét, a mediterrán hangulatot, s a bouzouki felejthetetlen hangjával szórakoztatják a hallgatóságot. Régi, hagyományos görög népzenét játszanak. Produkciójuk színes eleme a tányértörés bemutatása szóló tánccal. Az együttes legfôbb célja, hogy megôrizze, fejlessze és továbbadja a fiatal nemzedéknek azt a tánc és zenekultúrát, amit ôk is örökül kaptak elôdeiktôl.

Augusztus 21. 18 óra
The Anahit

Helyszín: Lamberg-kastély udvara
Az idei évben Petôfi Zenei Díjra is jelölt, ironikus popot játszó The Anahit zenekar a zenéjére korábban jellemzô melankóliát maguk mögött hagyva a tavalyi évben vidámabb, poposabb vizekre eveztek. Tavaly októberig jellemzôen angol nyelven írták dalaikat, azonban év vége óta három magyar nyelvû single-jük is megjelent. Játszottak a Halott Pénz elôzenekaraként a Budapest Sportarénában, de a Follow The Flow és a Margaret Island elôtt is léptek már színpadra. Dalaikat a világ számos
pontján játszák a rádiók. Dolgoztak együtt a brit zenész és producer Anatuval és az öt Grammy-díjas producer Steve Dub-bal is. Mostani koncertjükre elhozzák a régi nagy kedvenceket és az új szerzeményeket is.

Augusztus 28. 18 óra
Móri Ifjúsági Fúvószenekar

A PRO URBE díjas Móri Ifjúsági Fúvószenekar 1981-ben alakult. Célja a német nemzetiségi zenekultúra megôrzése, ápolása, továbbvitele. Tevékenységükkel öregbítik városunk, megyénk, hazánk hírnevét a világban.
Karmester és mûvészeti vezetô: Acsai Sándor

Letöltés(ek)

  1. plakát