Művelődési központ

Nyári Zenei Estek - Liederkreis Német Nemzetiségi Kamarakórus

Liederkreis Német Nemzetiségi Kamarakórus 15 éves jubileumi koncertje vendég fellépőkkel

Időpont: 2023. július 2. 18 óra
Helyszín: Lamberg-kastély hátsó parkja, Zenepavilon
Eső esetén: Erzsébet téri Művelődési Ház

A Szári Német Nemzetiségi Népdalkör 1989-ben alakult. Dalaikat a falu idősebb asszonyaitól gyűjtötték és tanulták, akik korábban maguk is énekeltek a kórusban. Első ízben 1994-ben, a népdalkörök országos minősítésén szereztek arany diplomát, amit azóta még kétszer vehettek át. 1999-ben a Fejér Megyei Közgyűlés Vörösmarty-díját nyerték el. Céljuk a német nemzetiség dalainak gyűjtése és ezáltal a hagyományok és történelem megőrzése és átadása a fiatal generációnak.

Isztiméren 1987-ben alakult meg az Edelweiß Német Nemzetiségi Kórus Kovács Istvánné szervezében és vezetésével. Ő tanította be korábban az eredeti isztiméri népdalokat. A kórus taglétszáma 25 fő. Megalakulásuk óta minden évben részt vesz a nemzetiségi napokon. Igény szerint községi rendezvényeken szerepelnek, és szívesen tesznek eleget a környékbeli települések meghívásainak is, valamint énekeltek már Krauchenwiesben is. 2003-ban Nagy Izabella Zsuzsanna lett az énekkar vezetője. Ezzel párhuzamosan megalakult az "Edelweiss Junior" csoport is, a fiatalabb női kórustagok részvételével. Majd a 2005-ős évben ismét váltásra került sor a kórus élén, mivel Nagy Izabella rengeteg más irányú elfoglaltsága miatt már nem tudta ellátni megfelelően a csoport vezetését, helyette Braun Bernadett vette át a kórus irányítását.

A Liederkreis Német Nemzetiségi Kamarakórus 2008. június 18-án alakult 15 fővel Herbák Valéria vezetésével. Céljuk, a magyarországi és helyi német nemzetiség dalait gyűjteni és előadni, ezzel is segíteni a német népdalkincs megőrzését, továbbadását. Lelkes kis csoportjukat a zene szeretete és a közös éneklés élménye formálta baráti közösséggé.
Karvezető Wachtlerné Tóth Szilvia
Harmonikán Trifoi Roland kíséri a kórust.

A rendezvény ingyenes!

Letöltés(ek)

  1. plakát