Radó Antal Könyvtár

A hónap könyve

A könyvtár munkatársai minden hónapban választanak egy könyvet az állományból, amelyet szívesen ajánlanak olvasóiknak.

Ebben a hónapban ez a könyv a következő:

 

Gerald Durrell: Családom és egyéb állatfajták

Mit lehet tenni, ha Angliában mindig esik az eső, köd van, mindenki náthás, és Margo pattanásai nemhogy elmúlnának, hanem egyre sokasodnak?... A megoldás: át kell költözni melegebb ég alá, pontosabban a görög szigetvilág paradicsomi fészkébe: Korfura.
A nem is kissé excentrikus Durrell család tagjai, a gondterhelt konyhaművész mama és gyermekei: a kiterjedt baráti körrel rendelkező és rosszkedvű író, Larry; a fegyvergyűjtő és -szakértő Leslie; a szerelmes hajlandóságú Margo, végül pedig (de nem utoljára!) minden rendű és rangú élőlény szenvedélyes barátja: Gerry mind megtalálják a hajlamaiknak legjobban megfelelő éghajlatot és elfoglaltságot ezen a gyönyörű szigeten, ahol csodával határos módon mindig sikerül emberi és nem emberi állatseregletüket újabb, egyre érdekesebb példányokkal gyarapítani...
 

Az Indiában született Gerald Durrell és családja Korfura költözött édesapjuk halála után. Az ott töltött négy év alatt kezdődött el egy életen át tartó nagy szerelme a természet világa iránt. Erre az időszakra emlékszik vissza könyvében. Élete során számos állatgyűjtő expedíciót szervezett, Jersey-szigeti állatkertjét 1995-ben bekövetkezett haláláig vezette.